Maximumsnelheid in Frankrijk gaat omlaag

9jan - door Frankrijkwijzer - 0 - Over Blog Nieuws

Premier Edouard Philippe kondigde vandaag aan dat de maximumsnelheid in Frankrijk omlaag gaat. Franse media maken massaal melding van deze maatregelen tegen het aantal verkeersdoden in Frankrijk. De premier van Frankrijk zegt de afgelopen tijd een stijging in het aantal verkeersdoden te zien en wilt dit weer naar beneden brengen. De snelheid op provinciale wegen moet dus omlaag.

Snelheid omlaag

Ruim 400.000 kilometer asfalt zal er aan moeten geloven. Op deze meters zal vanaf 1 juli 2018 de aangepaste snelheid van 80 km per uur gaan gelden i.p.v. de huidige snelheid van 90 km per uur. Deze maatregel moet er voor gaan zorgen dat er ruim 400 doden minder per jaar gaan vallen in het verkeer.

Het aantal verkeersdoden in Frankrijk was in 2013 op het laagste niveau. Dit wilt de overheid graag zo houden en daarom komt men met een aantal maatregelen om het aantal verkeersdoden terug te brengen. In 2017 was het aantal doden namelijk gestegen van van 3.268 naar 3.477. De overheid ziet dan ook geen andere manier dan op dit moment in te grijpen.

Kosten VS inkomsten Frankrijk

De staat zal voor deze ingreep flink in de buidel moeten tasten. De ingreep brengt 5 tot 10 miljoen euro aan kosten met zich mee. Echter, verwacht men dat men een zeer groot bedrag binnen zal gaan halen aan inkomsten door snelheidsovertredingen. De staat verwacht 335 miljoen euro extra te ontvangen aan inkomsten uit boetes.

De maatregel krijgt ook kritiek: Vooral de vervoerdersorganisaties en de rechtse oppositie zijn tegen deze maatregel. Men stelt dat de kosten van vervoer niet alleen zullen oplopen maar ook dat dat bewoners van buitengebieden minder mobiel worden. Tevens is men bang dat door het hoge bedrag aan inkomsten men de overheid zal zien als een stel geldwolven. De Maximumsnelheid in Frankrijk is al vele jaren een discussie in de Franse politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *