150 Skiërs zitten uren vast in gondels in Frankrijk

25dec - door Frankrijkwijzer - 0 - Over Nieuws

In het zuidoosten van het Franse skigebied Grenoble zijn zondagmiddag door reddingsteams 150 skiërs bevrijd uit vastgelopen skigondels. De skiërs zaten vast in departement Isère in de plaats Chamrousse. Van de 70 gondels waren er 17 stuks vastgelopen. De gondels liepen vast door een technisch defect. De mensen hebben urenlang vastgezeten voordat men ze wist te bevrijden.

Hulpactie duurde lang

De hulpactie om de skiërs uit de gondels te bevrijden, kwam erg traag op gang en duurde uren voordat iedereen weer met beide benen op de grond stond. Bij de actie werden onder meer twee helikopters ingezet. Na ruim 3 uur was iedereen uit de gondels gehaald. Met de helikopters wist men hulpverleners in de gondels te krijgen om de mensen in de gondels te helpen. Op het moment dat de hulpverleners in de gondels aanwezig waren, begon men met touwen de mensen uit de gondels te laten afdalen naar beneden. De gondels hingen gelukkig niet heel hoog boven de grond. Op een hoogte van slechts 10 meter van de grond zijn deze vastgelopen.

De gondels overbruggen een totaal verschil in hoogte in het gebied van 600 meter.

Wintersport in Frankrijk

Op dit moment trekken er duizenden toeristen naar Frankrijk om te skiën. Frankrijk is ook erg populair in het wintersportseizoen en vooral het gebied van Grenoble is erg populair. In Frankrijk zijn grote aaneengesloten skigebieden wat het interessant maakt voor fanatieke skiërs om op vakantie te gaan naar Frankrijk. Bijna iedereen die aan skiën doet, komt uiteindelijk wel een keer in Frankrijk uit voor een optimale wintersport vakantie. De bergen zijn over het algemeen een stuk hoger dan bijvoorbeeld in Oostenrijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *