Opperste staat van paraatheid in Frankrijk om kerstaanslagen te voorkomen.

24dec - door Frankrijkwijzer - 0 - Over Nieuws

De afgelopen jaren is Frankrijk meer dan eens doelwit geweest van diverse aanslagen in het land. Nu de kerst weer in aantocht is zet Frankrijk ruim 97.000 agenten en militairen in om een kerstaanslag te voorkomen. Kerstmarkten, Treinstations, winkelcentra, kerken en toeristische attracties in Frankrijk zijn dit jaar dan ook zeer zwaar beveiligd.

Hoge terreurdreiging in Frankrijk

De dreiging in Frankrijk voor een terreuraanslag door extremisten is nog altijd zeer hoog, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Men roept de burgers dan ook op waakzaam en oplettend te zijn en waar nodig vreemde zaken te melden aan de overheid. Vorig jaar werden en rondom kerst al ruim 91.000 agenten en militairen ingezet. Gezien het feit dat de dreiging dit jaar hoger is, heeft men besloten tot een verhoogde inzet.

Terreur in Parijs

In de hoofdstad Parijs zijn de aankomende dagen 7000 extra politieagenten en militairen op de been. Men zal extra aandacht geven in de hoofdstad aan de 657 kerken en kapellen in de stad.  Een terreuraanslag met kerst is de grootste angst van het land, nadat het al diverse keren getroffen is door een terreurdaad.

De noodtoestand in het land is opgeheven. Het is echter wel aan te raden om je gegevens achter te laten bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wanneer de situatie veranderd of er doet zich een noodsituatie voor, dan ontvang je meteen de benodigde informatie per e-mail of SMS. Bij een eventuele crisissituatie kan de overheid je op deze manier beter traceren.

Wil je de actuele status en het laatste reisadvies bekijken? Klik dan hier om het reisadvies van de Nederlandse overheid te bekijken. Ga je met de auto op vakantie deze naar Frankrijk? Ga dan goed voorbereid de weg op en lees hier waar je rekening mee moet houden voor een geslaagde autovakantie naar Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *