Zeer lange files in Frankrijk door zware sneeuwval

30dec - door Frankrijkwijzer - 0 - Over Nieuws

In Frankrijk heeft men op dit moment te maken met zeer zware sneeuwval. Mensen die op wintersport gaan naar Frankrijk moeten rekening houden met uren vertraging door diverse files. Skigebieden in de Franse Alpen zijn op dit moment slecht bereikbaar door de zware sneeuwval. Tussen Albertville en Moûtiers en tussen Moûtiers en de Italiaanse grens staat het verkeer volledig vast, meldt de ANWB. Veel Nederlanders vertrekken deze dagen naar deze gebieden om het nieuwe jaar te starten met een heerlijke skivakantie in Frankrijk.

Sneeuw in Frankrijk

De verwachting is dat er vandaag tussen de 20 en 30 centimeter aan sneeuw gaat vallen in de Franse skigebieden. In hoger gelegen delen in de gebieden kan dit zelfs 40 tot 50 centermeter aan sneeuw zijn. Op dit moment heeft de Franse weerdienst voor deze gebieden code oranje afgegeven. Het verkeer gaat op dit moment niet harder dan stapvoets.Zaterdag is ook nog eens de drukste dag van de week met vakantiegangers op de Franse wegen. Dit komt omdat veel accommodaties alleen geboekt kunnen worden van zaterdag tot zaterdag. Er is om deze reden extra veel verkeer vandaag op de Franse wegen.

Goede voorbereiding voor onderweg

Wanneer je vandaag dus nog van plan bent om de weg op te gaan, zorg dan voor een goede voorbereiding. Op deze manier kom je onderweg niet voor verassingen te staan. Het blijft niet het hele weekeinde sneeuwen. Vanaf zondag gaat de zon weer sneeuwen en zal het weer in de gebieden weer optimaal zijn voor een fijne wintersportvakantie in Frankrijk. Op dit moment is het nog wel mogelijk om te rijden op de wegen in Frankrijk zonder sneeuwkettingen. De Franse verkeersinformatiedienst verwacht niet dat de wegen in de Frankrijk volledig onbegaanbaar zullen worden. De drukte zal echter voorlopig nog wel even aanhouden op de wegen in Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *