Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Eiffeltoren

Wie aan Parijs denkt, denkt aan de Eiffeltoren! Deze imposante bezienswaardigheid in het midden van Parijs werd al in 1884 ontworpen door twee ingenieurs die werkten voor Gustave Eiffel. Zelf was Gustave Eiffel de aannemer van het project “Eiffeltoren”, dat werd opgestart voor een wereldtentoonstelling in 1889 in Parijs. Met de toren probeerde men bezoekers naar deze wereldtentoonstelling te trekken. Door een brand werd een deel van de toren in 1956 ernstig beschadigd. Om de toren te herstellen werd een nieuwe antenne op de top van de Eiffeltoren geplaatst, waarmee de toren als geheel 7 meter (totaal: 324 meter) hoger werd dan de oorspronkelijke toren. Vanaf de jaren ’60 groeide het aantal bezoekers enorm en werd het de belangrijkste bezienswaardigheid uit de Franse hoofdstad.

Dagactie cheap.nl

Een bezoek aan de Eiffeltoren

Tegenwoordig beschikt de Eiffeltoren over zowel trappen als liften, die je omhoog kunnen brengen. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad! Houd er echter rekening mee dat je vaak uren in de wachtrij moet staan om tickets voor een bezoek aan de Eiffeltoren te kunnen bemachtigen. Het is daarom verstandig om online via Frankrijkwijzer alvast je tickets te bestellen. Deze tickets zijn ook goedkoper dan de tickets bij de kassa. Ook zonder de toren te beklimmen is een bezoek aan de Eiffeltoren meer dan de moeite waard. Je kunt onder de gehele toren doorlopen en hebt rondom de Eiffeltoren voldoende ruimte voor het maken van een selfie met je geliefde, zoals vrijwel ieder stel dat hier doet.

♥ TIP: Bezoek de toren in de avonduren! In de avonduren is de toren prachtig verlicht met duizenden lampjes. Avonds van negen tot twaalf uur knipperen tegenwoordig de lampjes elk uur een paar minuten. Deze traditie is begonnen in het jaartaal 2000, op oudejaarsavond. De bezoekers vonden deze verschijning zo bijzonder, dat men besloten heeft dit elke avond te doen.

Hoe kom ik bij de Eiffeltoren?

De Eiffeltoren vind je aan de linkeroever van de Seine en is goed te bereiken met het metronetwerk in Parijs. Je kunt uitstappen bij de halte “Champ de Mars Tour Eiffel”, “Trocadéro”, “Bir- Hakeim” of “Passy”. Vanaf deze metrostations is het niet meer dan een paar minuten lopen naar de Eiffeltoren.

♥ TIP: Over de Eiffeltoren is zeer veel te vertellen. Wil je wat leuke weetjes en feiten weten over de toren? Klik dan hier.

Header foto bij: Pexels