Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Fietsvakantie

Door het heuvellandschap en de hoge gebergten in Frankrijk is dit vakantieland een ideaal land voor een ontspannende fietsvakantie. Hierbij kun je het onderscheid maken tussen een fietsvakantie met de racefiets en een fietsvakantie met je “gewone” fiets. Wanneer je gebruik maakt van een gewone fiets is het raadzaam om te kiezen voor de wat vlakkere delen van Frankrijk en voornamelijk te genieten van het prachtige weer en mooie landschap. Wielrenners zullen sneller voor het heuvellandschap en de hogere gebergten kiezen tijdens hun vakantie in Frankrijk. Het land kent enkele uitdagende beklimmingen en afdalingen voor wielrenners.

♥ TIP: plan je fietsvakantie in Frankrijk tijdens de Tour de France! Zeker voor wielrenners kan het een erg leuke ervaring zijn om de Tour de France een keer live mee te maken.

Een fietsvakantie naar Frankrijk organiseren

Hoewel er een aantal reisorganisaties bestaan die fietsvakanties in Frankrijk aanbieden, kiezen veel Nederlanders voor het organiseren van hun eigen vakantie. Zo kun je zelf een route uitstippelen en zelf bepalen in welk hotel of op welke Franse camping je overnacht. Je kunt je fiets per trein of per vliegtuig naar Frankrijk laten vervoeren als je niet per auto naar Frankrijk afreist. Het is ook mogelijk om vanuit Nederland op de fiets naar Frankrijk te gaan en bijvoorbeeld per vliegtuig of trein weer terug te keren.

Op internet vind je meer informatie over de beklimmingen van de Franse gebergten en fietsroutes die door Frankrijk lopen. Door voor deze fietsroutes te kiezen kom je op de mooiste plekken in Frankrijk, waar je normaliter niet snel terecht zou komen!

Wil jij op fietsvakantie naar Frankrijk?

Header foto bij: Pexels