Golfvakantie in Frankrijk

Frankrijk kent een aantal prachtige golfbanen, waar je zeker in de zomer terechtkunt voor een ontspannende golfvakantie in Frankrijk! Naast de mogelijkheid om in Frankrijk te golfen biedt dit vakantieland verschillende andere mogelijkheden. Combineer het golfen bijvoorbeeld met een aantal dagen aan de Middellandse Zee, waar je zeker in de zomer verzekerd bent van een hoge temperatuur en weinig neerslag. Of breng een bezoek aan een van de Franse steden, zoals Nice, Parijs, Lille of Bordeaux! Ook in andere delen van dit geliefde vakantieland vind je verschillende geschikte locaties voor een golfvakantie in Frankrijk.

Een golfvakantie in Frankrijk organiseren

Een golfvakantie in Frankrijk kun je zelf organiseren, maar ook laten organiseren door een erkende reisorganisator. In Nederland bestaan verschillende organisaties die golfvakanties voor Nederlandse golfers organiseren naar Frankrijk. Vaak overnacht je hierbij in een golfhotel en kun je vanuit het hotel direct naar de golfbaan lopen. Bekende golfbanen zijn bijvoorbeeld de golfbaan van Saint Omer (circa twee uur rijden van de Nederlandse grens), de Tourquet golfbanen, de golfbanen van Le Golf National en de golfbanen van Hardelot.

♥ LET OP: bij veel reisorganisaties zit de reis naar het golfhotel niet bij de vakantie inbegrepen. Zo kun je zelf bepalen of je per auto, per bus of per vliegtuig naar Frankrijk afreist! Het voordeel aan een reis per auto is dat je na de golfvakantie ook andere plekken in Frankrijk kunt bezoeken.

Let goed op het weer in Frankrijk

Houd bij het boeken van een golfhotel of complete golfvakantie in Frankrijk rekening met het Franse klimaat. Zeker in het noordelijke deel van Frankrijk kan in bepaalde delen van het jaar veel neerslag vallen. Een golfvakantie is in zo’n periode minder geschikt. Alles lezen over het klimaat in Frankrijk? Klik hier.