Île du Levant

Île du Levant is onder de Fransen beter bekend als Le Levant en is een eiland in Frankrijk. Het eiland is gelegen in de middellandse zee, lang de Rivièra en bij Toulon. Het eiland is bekend door de goede naturistische mogelijkheden op het eiland en is daarom erg populair.

Toegankelijkheid eiland

Het eiland is 8 kilometer lang en 2 kilometer breed. Het grootste gedeelte van het eiland is niet toegankelijk voor publiek. Ongeveer 90 procent van eiland is een militair testcentrum. Op het gedeelte dat wel toegankelijk is voor publiek, wonen ongeveer 100 bewoners.

Eiland voor naaktrecreatie

Twee broers hebben in 1932 de gemeenschap Héliopolis opgericht. Dit is de eerste gemeenschap in Europa voor naturisme. In de stad zijn diverse faciliteiten te vinden, zo is er een politiebureau, een school, een gemeentehuis en diverse winkels. Ook zijn er in de stad diverse hotels, restaurants en bed and breakfasts te vinden.

Bereikbaarheid van Île du Levant

Het eiland is gemakkelijk te bereiken. Vanaf Hyères en Le Lavandou gaan er regelmatig bootdiensten naar het eiland toe. Auto’s zijn op het eiland niet toegestaan en de veerboten vervoeren daarom ook geen auto’s

Regels naaktrecreatie op Île du Levant

Het eiland is speciaal ingericht voor mensen die naakt willen recreëren in Frankrijk. Bloot lopen is toegestaan overal op het toegankelijke deel van het eiland. Er zijn op deze regel twee uitzonderingen, in de haven en het dorpsplein. Op deze twee plekken ben je verplicht om minimaal een string te dragen.

♥ LET OP: De laatste jaren controleert men strenger op deze regels en worden er bekeuringen uitgeschreven

Bezienswaardigheden en activiteiten

Op het eiland is het mogelijk om deel te nemen aan diverse activiteiten. Zo kun je vissen, duiken, surfen of kanoën. Er zijn op het eiland ook diverse culturele bezienswaardigheden. Breng je jouw vakantie liever in alle rust door? Île du Levant heeft een heerlijk klein zandstrand, waar je heerlijk naakt kunt genieten.

Hotels op Île du Levant

Op Île du Levant zijn diverse hotels te vinden om te overnachten. Wij zetten enkele hotels voor je op een rijtje:

1: #

2: #

3: #

Camping op Île du Levant

Wil je liever je vakantie doorbrengen op de camping? Ook dat is mogelijk, het eiland Île du Levant heeft de beschikking over een kleine maar comfortabel camping.

1: #

2: #

3: #

Bungalows/vakantiehuisje op Île du Levant

Er zijn op Île du Levant diverse mogelijkheden om een fijne bungalow of een vakantiehuisje te huren voor je verblijf op het eiland.

1: #

2: #

3: #