Is een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht voor mannen?

Is een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht voor mannen? Dat is een vraag die je elk jaar opnieuw terug ziet komen. Wanneer je dit jaar naar een camping of hotel in Frankrijk afreist, is de kans groot dat je tegen deze vraag aanloopt. Veel jongens en mannen lopen met deze vraag rond. Op campings, hotels en in zwembaden in Frankrijk is een strakke zwembroek verplicht! De aanschaf van een strakke zwembroek is dus geen overbodige luxe als je voor een camping of hotel in Frankrijk kiest.

Ook wanneer je van plan bent om een zwembad of een waterpark te bezoeken zal je als man een nauwsluitende zwembroek moeten dragen. Het is niet voor niets dat men een strakke zwembroek verplicht heeft gesteld. Zwemmen in een nauwsluitende zwembroek wordt als veel hygiënischer gezien door de Franse bevolking. Uit hygiënisch oogpunt heeft de overheid daarom een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht gesteld.

Alleen wanneer je als jongen dus een strakke zwembroek draagt mag je in Frankrijk zwemmen in een zwembad. Het is overigens niet de eigenaar van een zwembad die heeft besloten dat je in een nauwsluitende zwembroek dient te zwemmen, deze leeft slechts de wet in Frankrijk na.

Strand, meren en rivieren in Frankrijk

Op het strand, in meren en in rivieren is het uiteraard niet verplicht om een strakke zwembroek te dragen voor mannen. Op deze locaties mag je gewoon gebruik maken van wijde zwembroeken. Mocht je als man of jongen echt geen strakke zwembroek durven dragen dan is het raadzaam om te zorgen dat je ergens verblijft waar je een mogelijkheid hebt om in de natuur te zwemmen.

♥ TIP: Veel mannen zijn bang om een strakke zwembroek te dragen. Lees hier ons artikel om je over deze angst heen te helpen.

Het is overigens wel zo dat je op locaties waar je in de natuur kan zwemmen ook veel mannen en jongens tegenkomt die zwemmen in strakke zwemkleding. Door de verplichting van de strakke zwemkleding voor mannen in Frankrijk heerst er in Frankrijk geen schaamte op het dragen van deze kledij. Om bovengenoemde reden val je dus ook al snel meer op als je een wijde zwembroek draagt op een locatie in Frankrijk en trek je veelal juist de aandacht naar je toe.

Nieuwe mode in Nederland

Ook in Nederland neemt de schaamte voor het dragen van een strakke zwembroek steeds meer af. Steeds meer mannen en jongens kiezen vandaag de dag voor een nauwsluitende zwembroek. De trend van strakkere zwembroeken in Nederland is een aantal jaar geleden begonnen en zet nog altijd door. Wanneer je op vakantie gaat in Frankrijk en nog altijd erg gehecht bent aan je wijde zwembroek is het een mooie gelegenheid om je wijde zwembroek voorgoed in te ruilen voor een nieuwe en hippe strakke zwembroek.

Online een strakke zwembroek bestellen

Er zijn verschillende webwinkels die een strakke zwembroek aanbieden. Strakke zwembroeken worden in verschillende modellen aangeboden. Je kan natuurlijk kiezen voor diverse kleuren, maar ook voor modellen met cartoons of andere printen. Je hebt bijvoorbeeld nauwsluitende zwembroeken in Speedo model, maar ook zwembroeken die het zelfde ogen als strakke boxershorts. Daarnaast heb je ook nog de gewone zwemboxers met kleine pijpjes. Zo vind je vrijwel zeker een strakke zwembroek die aansluit bij je persoonlijke voorkeuren!

♥ TIP: Wil je een strakke zwembroek aanschaffen? Bekijk dan het grootste overzicht aan strakke zwembroeken op Strakkezwembroek.nl