Naaktrecreatie in Frankrijk

Binnen Europa komt de meest naaktrecreatie in Frankrijk voor! Niet voor niets trekken veel naturisten in de zomermaanden naar NFN campings in Frankrijk. Naast het grote aanbod aan campings, hotels en naaktparken, geniet je in Frankrijk van een zeer fijn klimaat om naakt te recreëren. In de zomer heb je vrijwel dagelijks zon, een temperatuur rond de 30 graden en een strakblauwe lucht. De ideale omstandigheden om bloot te recreëren met het gezin. Nog steeds komen er ieder jaar nieuwe naaktcampings en –hotels bij in Frankrijk. Op deze naaktcampings kom je niet alleen ouderen tegen. Ook naaktrecreatie voor jeugd wint steeds meer aan populariteit.

Naakt zwemmen in Frankrijk

Naakt zwemmen in Frankrijk kan op de verschillende naaktstranden in dit vakantieland. Net als de overige naaktstranden in Europa, zijn deze stranden specifiek bedoeld voor naturisten. De kans is zodoende klein dat je hier mensen in bikini of zwembroek tegenkomt. Voorheen was een naaktstrand voor jongeren vaak een nachtmerrie, omdat zij zich niet snel bloot wilden geven. Tegenwoordig is dit allang niet meer het geval en liggen ook steeds meer jongeren op een naaktstrand.

Naast de mogelijkheid om een naaktstrand in Frankrijk te bezoeken, is zwemmen in je blootje ook mogelijk in de zwembaden die je op veel naturistencampings in Frankrijk vindt.

Naakt kamperen in Frankrijk

Frankrijk kent meer dan 170 naturistencampings, waar men in alle rust bloot kan recreëren met het gezin. Op deze campings wordt niet alleen de mogelijkheid geboden om naakt te kamperen, maar kun je bijvoorbeeld ook deelnemen aan gezamenlijke activiteiten of zwemmen in het zwembad. De campings om naakt te kamperen in Frankrijk zijn vaak drie van de vier seizoenen per jaar geopend, enigszins afhankelijk van hun locatie. In Noord-Frankrijk is het klimaat vaak minder gunstig dan in het zuiden van Frankrijk.

♥ TIP: Frankrijk heeft een eiland genaamd Île du Levant, dit eiland is speciaal ingericht voor naturisten. Lees meer over Île du Levant

Hotels Frankrijk met naaktrecreatie

Niet alleen beschikt Frankrijk over een groot aantal campings die bedoeld zijn voor naaktrecreatie met het gezin, ook biedt het land hotels voor naaktrecreatie. Er zijn in totaal zo’n twintig naturistische hotels en B&B’s in Frankrijk te vinden, waar je bloot kunt recreëren. Deze hotels en B&B’s zijn veelal aangesloten bij de Federation Française de Naturisme (FFN), wat de Franse naturistenfederatie is. Bij de oprichting van deze organisatie in 1950 won het naaktlopen in Frankrijk plotseling sterk aan populariteit. Nog steeds zijn er echter kleine verschillen merkbaar in de manier waarop men in de departementen naar naaktlopen kijkt. In de ene plaats hangen enkel borden die je naar de naakthotels en –campings wijzen, in andere plaatsen vind je advertenties op de borden bij kerken.

Naaktparken en -meren in Frankrijk

Het eiland Île du Levant is een Frans eiland wat vrijwel volledig ingericht is voor naturisten, die hier willen kamperen. Bloot recreëren doe je op dit eiland onbezorgd, omdat hier vrijwel geen mensen komen die niets met naturisme hebben. Mocht je een ander eiland of naaktpark willen bezoeken, dan is het verstandig om vooraf op internet te kijken of je hier naakt mag lopen. Naaktlopen op plekken waar dit niet is toegestaan kan je een boete opleveren.