Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Naturisme

Naturisme in Frankrijk heeft zich in de afgelopen jaren dermate sterk ontwikkeld, dat de naaktrecreatie binnen Frankrijk als de grootste van Europa wordt beschouwd. Het land kent een groot aantal naturistencampings en stranden waar naturisten kunnen genieten van het zonnige zomerweer in dit vakantieland. Dit maakt dat Frankrijk een zeer geliefde vakantiebestemming voor veel naturisten! In totaal vind je hier circa 170 naturistencampings, circa 20 hotels voor naturisten en nog eens circa 160 officiële en onofficiële naaktstranden.

♥ TIP: boek je plek op een naturistencamping zeker in het zomerseizoen ruim van te voren! De grote naturistencampings zijn vaak binnen een zeer korte tijd volgeboekt.

Île du Levant: eiland voor naturisten

Frankrijk beschikt over een eigen naturistenfederatie, de Federation Française de Naturisme (FFN). Deze federatie werd in 1950 opgericht en probeert binnen Frankrijk zoveel mogelijk plekken voor naturisten in te richten. Een van deze plekken is het eilandje Île du Levant, die specifiek bedoeld is voor naturisten. Op dit eiland komen, naast de honderd vaste inwoners van het eiland, nauwelijks mensen die niets of weinig met het naturisme hebben.

Het eiland wordt ook wel Le Levant genoemd en ligt in de Middellandse Zee, langs de Rivièra. Zeker in de zomermaanden ben je hier bijna altijd verzekerd van mooi weer!

Wet- en regelgeving in Frankrijk

Mocht je als naturist op vakantie willen gaan in Frankrijk, dan is het sterk aan te raden om vooraf naar de precieze wet- en regelgeving voor naturisme in Frankrijk te kijken. Zo mag je volgens de Franse wet enkel bloot recreëren op plekken die hier speciaal voor aangewezen zijn. De naaktstranden, naaktcampings en naturistenclubs zijn hier voorbeeld van. Het is om deze reden af te raden om naakt op een regulier strand te liggen.

In Frankrijk is seksueel exhibitionisme strafbaar. Over natuurlijk bloot zijn wordt echter niks gezegd in de Franse wet- en regelgeving.

Naaktrecreatie

Wil je meer weten over naaktrecreatie in Frankrijk? Bezoek onze speciale pagina.
Header foto bij: Viktor Hanacek/Picjumbo