Reisadvies Frankrijk

Wanneer je afreist naar een ander land voor vakantie, werk of andere redenen dan wil je deze reis zo veilig mogelijk afleggen. Frankrijk is een land dat gelegen is in de Europese Unie en dat wij als relatief veilig kunnen bestempelen. Toch zijn er soms bepaalde afwegingen binnen het reisadvies naar Frankrijk die zorgen dat het reisadvies naar Frankrijk niet altijd positief is.

Terroristische aanslagen Frankrijk

Frankrijk heeft de afgelopen jaren te maken gehad met enkele terroristische aanslagen in het land. Dit zorgde voor een negatiefreisadvies in bepaalde delen van het land. Een reisadvies hoeft namelijk niet altijd te zijn voor het volledige land, maar kan ook gelden voor specifieke steden of gebieden. 

Coronavirus in Frankrijk

Net als veel andere Europese landen heeft ook Frankrijk te maken met de verspreiding van het Coronavirus in het land. Om deze redenen kunnen er beperkingen in Frankrijk van kracht zijn om de verspreiding tegen te gaan van het virus. Er kunnen daardoor in Frankrijk beperkingen gelden voor de dagelijkse samenleving en er kan een in en uitreisverbod in Frankrijk van kracht zijn.

Het huidige reisadvies naar Frankrijk door het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

Alleen noodzakelijke reizen toegestaan

Laatste update: 06-01-2021  - Bekijk hier het reisadvies specifiek per regio in Frankrijk