Tanken in Frankrijk

Tanken in Frankrijk is erg eenvoudig! Langs de Franse tolwegen vind je eens per zoveel kilometer tankstations die verschillende soorten brandstof aanbieden. Houd er rekening mee dat niet alle brandstoffen even goed verkrijgbaar zijn in Frankrijk. Het is om deze reden verstandig om vooraf een reservetankje met maximaal tien liter motorbrandstof mee te nemen. Zo weet je zeker dat je nooit stil komt te staan langs de kant van de weg! Meer motorbrandstof meenemen is niet toegestaan in Frankrijk.

♥ TIP: Zet de locaties van de tankstations in Frankrijk aan op je navigatieapparatuur! Zo weet je precies hoelang het nog duurt voordat je langs een volgend tankstation rijdt.

Verschillende brandstoffen in Frankrijk

Tijdens het tanken in Frankrijk heb je de keuze uit verschillende brandstoffen. Tanken in Frankrijk kan als je voertuig benzine, diesel, lpg, aardgas of bio-ethanol gebruikt. Van deze brandstoffen is de gewone Euro 95 nauwelijks meer langs snelwegen te verkrijgen. Dit type brandstof is hier vervangen voor E10, wat qua samenstelling op Euro 95 lijkt. Buiten de snelwegen is Euro 95 vaak nog wel te verkrijgen. Mocht je voertuig niet geschikt zijn voor het gebruik van E10, dan kun je ook kiezen voor Euro 98.

Euro 98 (benzine), diesel, lpg en bio-ethanol zijn over het algemeen goed verkrijgbaar bij de tankstations in Frankrijk. Aardgas wordt maar door enkele tankstations aangeboden. Zorg dus tijdig voor een volle tank als je op aardgas rijdt!

Goedkoop tanken in Frankrijk

Let bij het tanken in Frankrijk op de tankstations waar je tankt. Vaak zijn de tankstations bij grote Franse supermarkten het goedkoopst. Daarbij is het vaak voordelig om iets van een snelweg af te wijken, om elders langs een lokale weg te tanken. De reis duurt hierdoor iets langer, maar het bespaart je veel geld tijdens je vakantie.