Vliegen naar Frankrijk

Voor een vakantie in Frankrijk kun je per auto, trein, bus en vliegtuig naar dit vakantieland reizen. Veel toeristen kiezen voor het vervoer per vliegtuig, omdat dit het snelste en voor velen meest comfortabel is. De Franse automobilisten rijden een stuk minder netjes dan Nederlanders, wat voor gevaarlijke situaties op de weg kan zorgen. Een reis per bus duurt vaak langer en is minder comfortabel. Datzelfde geldt voor een reis per trein, al hoef je bij een treinreis niet ruim voor vertrek op het station aanwezig te zijn. Een reden om met het vliegtuig te gaan in plaats van met de trein kan echter zijn dat vliegtickets goedkoper zijn dan treintickets.

Van Nederland naar Frankrijk vliegen

In Nederland kun je vanaf Amsterdam Schiphol Airport (AMS) naar twee vliegvelden in Parijs vliegen, namelijk: Charles de Gaulle (CDG) en Orly Aiport (ORY). Het is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij die je kiest, op welk vliegveld je landt. Vanuit Nederland bieden onder meer KLM, Air France en Transavia vluchten naar Frankrijk aan. Mocht je niet naar Parijs willen maar andere Franse gebieden willen verkennen, dan kun je voor een vlucht naar Straatsburg of Beziers kiezen vanuit Amsterdam.

Goedkopere tickets worden onder meer aangeboden voor vluchten vanuit Eindhoven. Vanuit Eindhoven kun je bijvoorbeeld voor een paar tientjes naar het zuidelijker gelegen Nice vliegen. Evenals dat er vluchten vanuit Nederland richting Lyon, Toulouse en Marseille gaan!

Vliegtickets naar Frankrijk boeken

Om zo voordelig mogelijk uit te zijn, is het raadzaam om je vliegtickets naar Frankrijk ruim voor vertrek te boeken. Er zijn verschillende websites waarop je de vliegtickets van verschillende vliegtuigmaatschappijen met elkaar kunt vergelijken om de goedkoopste optie te vinden. Een vlucht naar Zuid-Frankrijk is zeker in de wintermaanden erg voordelig!

♥ TIP: Een auto huren in Frankrijk maakt het mogelijk om in een bepaald deel van dit vakantieland rond te trekken als je per vliegtuig naar Frankrijk reist.