Vliegvelden in Frankrijk

Ga je op vakantie naar Frankrijk dit jaar? Veel vakantiegangers maken gebruik van de verschillende vliegvelden in Frankrijk. Charles de Gaulle Airport is het grootste Franse vliegveld, waar jaarlijks meer dan 60 miljoen passagiers aankomen en vertrekken. Dit vliegveld ligt in Parijs en biedt vluchten van en naar verschillende wereldbestemmingen. Op gepaste afstand is Parijs Orly Airport het op een na grootste Franse vliegveld met jaarlijks een kleine 30 miljoen passagiers. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport worden dagelijks meer dan tien vluchten naar Charles de Gaulle Airport aangeboden. Dit aantal is sterk gegroeid sinds de samenwerking tussen KLM en Air France werd opgezet.

Bereikbaarheid van Franse vliegvelden

Frankrijk staat bekend als een sterk gecentraliseerd land, waarbij de meeste activiteiten in Parijs plaatsvinden en vanuit deze stad geregeld worden. Ook op het gebied van Franse luchthavens is Parijs het belangrijkste punt van het land. De provinciale luchthavens zijn veel kleiner en ontvangen veel minder passagiers op jaarbasis. Toch zijn ook de lokale Franse vliegvelden goed te bereiken door het netwerk van hogesnelheidstreinen in Frankrijk.

Ga je op vakantie naar de Côte d’Azur? Kies dan voor het vliegveld van Marseille of Nice, die goede verbindingen met Nederlandse vliegvelden hebben.