Wintersport in Frankrijk

Jaarlijks trekken duizenden toeristen richting de Franse Alpen en Pyreneeën om hier te genieten van een heerlijke wintersportvakantie. Voorheen kon je in Frankrijk alleen terecht in plaatsen als Chamonix en Megève, die tegenwoordig wintersportplaatsen van “de eerste generatie“ worden genoemd. Een van de redenen dat men naar Frankrijk trekt is het feit dat de skigebieden hier grotendeels aaneengesloten zijn. Daarbij liggen deze skigebieden aanzienlijk hoger dan de skigebieden in bijvoorbeeld Oostenrijk!

Naast Chamonix en Megève bestaan er tegenwoordig tal van andere wintersportplaatsen waar je terechtkunt voor een fijne skivakantie in Frankrijk. Denk aan populaire skigebieden als Les Menuires en Flaine.

Op wintersport in Frankrijk

Wintersporters die naar Frankrijk trekken krijgen bovenal waar voor hun geld. Goedkoop is een skivakantie in Frankrijk echter niet. De skipassen zijn aan de prijzige kant en ook voor de accommodatie worden hoge prijzen in rekening gebracht. Door vroeg te boeken profiteer je van aantrekkelijke kortingen! Nergens is de sfeer op de skipiste echter zo goed als in Frankrijk. Dit geldt in het bijzonder voor de grote wintersportoorden als Val Thorens, Les Deux Alpes en Tignes. Je vindt hier tal van gezellige barretjes, die door Nederlanders beheerd worden.

♥ TIP: Eten op de piste zelf wordt afgeraden. Verstandiger is het om een gezellig restaurantje in een kleiner, nabijgelegen plaatsje te zoeken.

Bekende skigebieden in Frankrijk

Les Trois Vallées is met 607 kilometer aan pistes het grootste skigebied in Frankrijk. Je vindt hier een sneeuwlaag met een gemiddelde diepte van iets meer dan twee meter. Val Thorens is de hoogstgelegen skiplaats in dit gebied, met een hoogte van 2.300 meter boven zeeniveau. Ook Les Menuires en Méribel Mottaret zijn met een hoogte van 1.800 en 1.750 meter populaire skioorden in dit gebied.

Naast Les Trois Vallées is ook Portes du Soleil een zeer groot wintersportgebied. Je vindt hier 580 kilometer aan pistes. Een belangrijk verschil tussen beide gebieden is het verschil in het aantal groene en blauwe skipistes. Portes du Soleil bestaat voor een groot deel uit rode en zwarte pistes, waardoor dit gebied minder geschikt is voor een beginnende wintersporter. Les Trois Vallées bestaat juist voor een groot deel uit groene en blauwe pistes en heeft zelfs helemaal geen zwarte piste.