Zwemmen in Frankrijk

Veel mensen gaan naar Frankrijk op vakantie om heerlijk te kunnen genieten van de zon. Naast het genieten van de zon stellen veel mensen het erg op prijs als zij kunnen zwemmen in Frankrijk.Zwemmen in Frankrijk is een heerlijke bezigheid die ruim 90% van de Nederlanders tijdens zijn vakantie één of meerdere keren doet.  Frankrijk heeft op het gebied van zwemmen heel wat te kiezen en te bieden.

Zwembaden op campings in Frankrijk

Zeer veel mensen gaan naar Frankrijk op vakantie samen met hun kinderen. Frankrijk is echt een familieland. Om deze reden investeren veel campings vaak veel geld in leuke en vermakelijke zwembaden voor de kinderen. In veel gevallen zijn de zwembaden van campings voorzien van één of meerdere glijbanen en andere vermakelijke attributen voor de allerkleinste.

♥ TIP: het is voor mannen in zwembaden alleen toegestaan om te zwemmen in een strakke zwembroek. Klik hier om meer over deze regels te lezen.

Aquaparken Frankrijk

Wanneer de zwembaden op de campings niet genoeg voor je zijn, dan heeft Frankrijk nog een zeer groot aanbod aan aquaparken in de aanbieding.  De aquaparken in Frankrijk zijn zeer grote parken waar alles draait om het vermaak in het water. De parken zijn voorzien van zeer spectaculaire glijbanen en vaak is niets te gek in deze parken. De ticketprijzen voor het betreden van een aquapark zijn vaak vergelijkbaar met de entreeprijzen van een attractiepark. Ondanks de vaak hoge prijzen die de parken vragen voor de entree, zijn de parken dit bedrag dubbel en dwars waard. Vooral kinderen en jongeren zijn vaak gek op dit soort aquaparken in Frankrijk.

Centerparcs Frankrijk

In Nederland kent iedereen Centerparcs van zijn huisjes in mooie bosrijke omgevingen met fantastische subtropische zwemparadijzen. In Frankrijk heeft Centerparcs ook een aantal parken en ook deze parken zijn allemaal voorzien van zeer mooie en uitgebreide subtropische zwembaden.

♥ TIP:  Wil je meer te weten komen over Center Parcs in Frankrijk? Klik dan hier om meer over Center Parcs in Frankrijk te lezen.

Zwemmen in zee

Zwemmen in de natuur is lekker goedkoop en vaak ook nog eens goed voor een mooie bruine tint. Frankrijk heeft mooie stranden en mooie locaties aan diverse meren te bieden voor de zwemmer die ook graag nog een tikje van de zon wilt genieten. Frankrijk heeft een aantal zeer populaire stranden zoals de stranden van Saint Tropez en Nice.

In de natuur is geen regelgeving met betrekking tot de zwemkleding van de man. Het is op stranden en meren dan ook niet verplicht om een strakke zwembroek te dragen.

Het is wel raadzaam als je in Frankrijk in de natuur gaat zwemmen om waterschoenen aan te doen. Het grootste gedeelte van de Franse stranden zijn namelijk zogenaamde kiezel strandjes. Je hebt in Frankrijk niet veel zandstranden en ook bij meren heb je vaak te maken met kiezels en rotsen.

♥ TIP: Lees hier alles over de 10 mooiste stranden in Frankrijk.

Naakt zwemmen

Ook wanneer je heerlijk in je blootje wilt zwemmen ben je in Frankrijk aan het juiste adres. Frankrijk is vandaag de dag het grootste Europese land met betrekking tot voorzieningen voor naturisten. Het naakt recreëren en zwemmen op de daarvoor aangewezen locaties is in Frankrijk geen enkel probleem. Frankrijk is een waar walhalla wanneer het gaat om naakt zwemmen. Het naakt zwemmen in Frankrijk in de beeldschone natuur is een bijzondere ervaring. Ook op diverse campings is het mogelijk om heerlijk naakt te zwemmen en ook sommige aquaparken in Frankrijk hebben speciale uren/dagen om heerlijk bloot het Aquapark te bezoeken.

♥ TIP:  Meer weten over naaktrecreatie in Frankrijk? Klik hier.